En populär favorit här hemma som jag tänkte "köra" i repris här på min blogg idag.
Mandelplättar och raw jordgubssylt med chiafrön
Så här gör jag mina mandelplättar och sylt.
Raw Jordgubbssylt med chiafrön:
250 g jordgubbar, tinade
2 msk chiafrön
3-4 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och mosa gärna bären lätt med en gaffel.
Jag föredrar att mixa det lite lätt om jordgubbarna är lite hårda.
Häll upp sylten i en väl rengjord burk.
Låt stå minst en timme i kylen innan servering.
Sylten håller ca 1 vecka så passa på att använda till din frukost.
Plättar med mandelmjöl:
6-8 stycken
2 ägg
1/2 dl mjölk, jag tog mandelmjölk
2 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
kokosolja eller smör till stekning
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till plättarna i en mixer.
Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Klicka ut ca 1 dl smet åt gången.
Stek på svag värme.
Servera med sylten eller bär och eventuellt grädde.
Kokosgrädde
1 burk ekologisk kokosmjölk (Kung Markattas är bra att vispa) som stått kallt flera timmar i kylen eller 1 timme i frysen
Smaklig måltid !
mums, fruktsallad har jag på, eller skivade jordgubbar
SvaraRaderaMums.... :-)
RaderaOh, tack - det låter superfint! Har nära mig glutenintoleranta och väljer själv gärna bort de snabba vita kolhydraterna. För visst kan man bli sugen på en plätt eller två...? H det bra!
SvaraRaderaVisst är det gott ibland :-)
Radera